Skip to main content
festivaaliohjelmaolohuoneessa tapahtuu

Taidetta(ko)?! – Puheenvuoroja taiteesta, taiteilijoista ja taiteen asemasta yhteiskunnassa

By 2.6.201512 kesäkuun, 2015No Comments

Keskustelutilaisuus 8.6.2015 klo 13.00

Keskustelutilaisuudessa käsitellään kysymyksiä taiteen arvosta sekä taiteilijoiden asemasta. Tilaisuus kutsuu kulttuurialan ammattilaisia, taiteilijoita, rahoittajia sekä muita kiinnostuneita turkulaisia pohtimaan, mikä on taiteen yhteiskunnallinen merkitys sekä kerrotaan hyviä uutisia nykytaiteen keinoin toteutetuista projekteista.

Tänä vuonna kymmenen vuotta täyttätävän Taideyhdistys Olohuone ry:n kaikille avoin seminaari Taidetta(ko)?! järjestetään maanantaina 8.6.2015 klo 13–16 Turun taidemuseossa. Teemaa lähestytään kolmen eri puhujan näkökulmasta:

Emma Puikkonen on kirjailija ja teatterintekijä, joka oli mukana perustamassa Olohuone 306,4 km2 -tapahtumaa kymmenen vuotta sitten. Puikkonen puhuu otsikolla: ”Miksi seisoa kadunkulmassa? – Julkinen tila taiteessa ja taiteilijan paikka risteyksessä”.

Jouni Piekkari on suomalaisen, soveltavan teatterin ja yhteisöllisyyden edelläkävijä, ammattilainen ja opettaja, jolla on laaja alan tuntemus ja kansainvälinen kokemus erityisesti afrikkalaisen yhteisöllisen teatterin projekteista. Piekkarin aiheena on ”Mitä hyötyä taiteesta on ja kenelle”.

Otso Kantokorpi on helsinkiläinen toimittaja, taidekriitikko, kolumnisti, kuraattori ja tietokirjailija, joka on itse herättänyt julkista keskustelua mm. taidekritiikin ja kulttuurijournalismin asemasta. Kantokorven puheenvuorona on ”Taiteen instrumentalisointi, välineellistäminen ja muut ongelmat”.

Puheenvuorojen jälkeen kukin puhuja ottaa osaa paneelikeskusteluun, jonka moderaattorina toimii Taiteen edistämiskeskuksen erityisasiantuntija Henri Terho. Panelistien lisäksi yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun.
Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Turun taidemuseon ja Taiteen edistämiskeksuksen kanssa.

Tapahtuman FB-event »

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu, tervetuloa!