Skip to main content

Carrying With Us / i& Canvas

Mitä kaikkea näkymätöntä kannamme mukanamme elämämme aikana? Yhteisötaiteellinen teos Carrying With Us etsii tähän kysymykseen visuaalisia vastauksia. Näkymätöntä tehdään näkyväksi festivaalin ensimmäisenä päivänä järjestettävässä workshopissa, jossa osallistujat piirtävät valitsemiaan aiheita tekstiilitusseilla kangaskasseihin. Workshopin jälkeen teos jatkaa elämäänsä moniosaisena liikkuvana tekstiili-installaationa kangaskassien uusien omistajien mukana. Toivomme teoksen näkyvän yhteisessä olohuoneessamme koko festivaalin ajan ja vielä pitkään sen jälkeenkin!

Yhteisötaideteos näkyy niin kaupunkikuvassa kuin myös sosiaalisessa mediassa. Workshopissa otettuja valokuvia julkaistaan Olohuoneen somekanavissa. Osallistujien toivotaan julkaisevan kuvia kangaskassiensa liikkumisesta ympäri kaupunkia. Teokseen voi osallistua myös etänä omilla välineillä ja julkaisemalla somekuvan valmiista tekstiilipiirroksesta. Osallistujien julkaisuissa voi käyttää hashtageja #carryingwithus, #i&canvas ja #olohuone2020. Mitä näkymätöntä sinä kannat mukanasi? Minkä siitä haluat tehdä muille näkyväksi? Miten voit ilmaista sen visuaalisesti tekstiilipiirroksena? Tervetuloa mukaan paikan päällä tai etänä!

***

i& Canvas on jaetun tekijyyden ympärille muodostuva yhteisö, jossa erilaisten toimijoiden roolit määrittyvät tilannesidonnaisesti kunkin toteutettavan projektin ehdoilla. Jatkuvassa muutoksessa oleva ryhmä toimii kuin avoin ekosysteemi, jossa on monin tavoin keskinäisessä riippuvuussuhteessa olevia pysyviä ja vaihtuvia jäseniä. Olohuoneen aikana toteutettavan teoksen osallistujista tulee tapahtuman ajaksi yhteisön jäseniä. Kaikista yhteisötaideteoksen kanssa tekemisissä olevista toimijoista tulee hetkellisesti osa ekosysteemiä.