Skip to main content
2022

Olohuone -festivaali 3.-5.6.2022

By 18.3.20228 huhtikuun, 2022No Comments

Olohuone 306,4km2 -kapunkitaidetapahtuma järjestetään jälleen kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna 3.-5.6.2022 Turussa.

 

Festivaalin keskiössä ovat julkisiin tiloihin sijoitetut kaupunkitaideteokset sekä esitykset, jotka ilahduttavat ja ihmetyttävät turkulaisia ja Turussa vierailevia koko viikonlopun ajan. Kaikki festivaalin esitykset ja tapahtumat ovat avoimia ja maksuttomia.

Pääosa festivaalin ohjelmasta sijoittuu Turun keskusta-alueelle. Keskustasta löytyy myös festivaalin oma olohuone, joka toimii infopisteenä sekä tuotantoporukan, taiteilijoiden ja kaupunkilaisten levähdys- ja kohtaamispaikkana.

 

Vuoden 2022 festivaalin teema on Yhteys


Yhteydet ovat olennainen osa kaupunkia ja kaupunkikulttuuria. Yhteisöllisyys, ihmisten väliset yhteydet, kulkuyhteydet ja verkkoyhteydet kuuluvat meidän kaikkien arkipäivään.

Yhteys on käsite, joka on pandemia-aikana noussut esiin monellakin tavalla ja varmasti koskettanut monia. Yhteys tärkeisiin ihmisiin on voinut katketa, yhteisöllisyyden kaipuu on vaivannut monia ja etäyhteydenpidosta on tullut arkipäiväinen asia. Yhteyttä käsitellessä katseen voi kääntää myös tulevaisuuteen ja yhteyksien uudelleenrakentamiseen, tai niihin yhteyksiin jotka ovat säilyneet vaikeuksista huolimatta.

Yhteys teemana on laaja, ja antaa sijaa monialaiselle tulkinnalle. Yhteisöllisyyden ja ihmisten välisten yhteyksien lisäksi teemaa voi käsitellä myös abstraktimmalla tasolla, ja keskittyä asioiden välisiin yhteyksiin ja esimerkiksi syy-seuraus-suhteisiin.

 

Festivaalin teokset ja ohjelmisto julkistetaan myöhemmin tällä sivustolla sekä Olohuoneen somekanavissa – pysy kuulolla!