Skip to main content
festivaaliohjelmaMuut

Olohuone-festivaali avataan Eteisklubilla torstaina 9.6.

Olohuone_pohjavire_vaaka_press
 Kuva: Eino Nurmisto

Tämän vuoden Olohuone 306,4 km2 -kaupunkitaidefestivaali avataan Eteisklubilla Bar Kukassa torstaina 9.6. klo 19 alkaen. Tarjolla on performanssia, videotaidetta ja musiikkia sekä  keskustelua tämän vuoden teemaan liittyen aiheesta ”Muutos ja kaupunkitaide”.

Turkulais-helsinkiläinen neofolk-yhtye Pohjavire soittaa avajaisklubilla näillä näkymin kesän ainoan Turun-keikkansa. Veikka Lahtisen ja Riina Paimenen muodostama duo on viime aikoina esiintynyt lähinnä elektronisesti, mutta Eteisklubilla yhtye esittää vanhoja biisejään riisuttuina akustisina versioina. 

Haikeilevaa ja vaikeilevaa folkpoppia tekevä Pohjavire tunnistaa festivaalin tämän vuoden  muutos-teeman myös omassa tuotannossaan.
– Musiikissamme on kyse jatkuvasta muutoksen kaipuusta ja jatkuvasta olkapään yli nostalgisesti tuijottelusta. Muutos on haluttava asia kunnes se tapahtuu, kertoo yhtyeen kitaristi Veikka Lahtinen. 

Klubi-illan päättävä Pohjavire kuvailee keikkojensa tunnelmaa ”parhaimmillaan mietiskeleväksi, pahimmillaan koomiseksi”.  
– Pohjavireen musiikki sopii sellaiseen kesäkuiseen iltaan, jona juo vahingossa hiukan liikaa ja puhuu siksi myös enemmän kuin oli ajatellut, kuvailee Lahtinen.

Tutustu Pohjavireen musiikkiin osoitteessa http://pohjavire.bandcamp.com/album/pohjavire-ep


Klubin aikataulu:

19:00 Avajaissanat, pj Taru Tuomisto
19:15 Jani Petteri Virta: ”Nicholas, cara mia … … ajatukset ovat tärkeitä, eivät esineet” -performanssi
19:30 Keskustelua aiheesta ”Muutos ja kaupunkitaide”, mukana festivaalin taiteilijoita ja taideyhdistys Olohuoneen jäseniä
21:00 Musiikkia: Pohjavire

Illan aikana nähdään myös videoteoksia, joista Video Art Festival Turku on kuratoinut klubia varten seuraavan kokonaisuuden:

Heta Okkonen – Huomenta

Tessa Ojala – Intolerance

Annika Dahlsten – Yöperhonen

Sofi Häkkinen – Rääkyjä

Alisa Javits – Inside Yard

Jani Petteri Virta (synt. Lappeenrannassa) on performansseja tekevä taiteilija, joka rakastaa kieltä ja tanssia, laulua ja alastonta karismaa.