Skip to main content
Muutolohuoneessa tapahtuu

Olohuone mukana Kumina-tapahtumassa 18.-21.8.2016

By 16.8.201619 elokuun, 2016No Comments

KUMINA – Uuden kansanmusiikin ja runouden festivaali toteutetaan tänä vuonna nelipäiväisenä 18.-21.8.2016. Tapahtumapaikkoina toimivat mm. Kirjakahvila, Turun ylioppilasteatteri, Kirjan talon pihamaa sekä Martin Kulttuuriolohuone.  Luvassa on loppukesän ainutlaatuisin ja persoonallisin yhdistelmä runoutta, musiikkia ja kansanperinnettä!

Taideyhdistys Olohuone tuo Kumina-tapahtumaan Kirjan talon taidepihalle lauantaina 20.8. korvarunoja, kuunnelmia ja performanssia

Kesäkuisessa Olohuone 306,4 km² -kaupunkitaidetapahtumassa toteutettu Turun Sanataideyhdistyksen Muutoksen runoja-teos saa Kuminassa jatkoa. Korvaruno on Turun Sanataideyhdistyksen kehittämä runonkirjoittamisen metodi. Korvaruno perustuu kohtaamiseen, jossa runon saaja puhuu ja sanataiteilija kokoaa kuulemistaan sanoista runon. Runo on siis runon saajan omaa puhetta, vaikka runolla onkin kaksi tekijää: runoilija ja puhuja. Sanataiteilija Salla Tuukkanen on paikalla Olohuoneen pisteellä taidepihalla klo 16-18.
KORVARUNOT
Olohuoneen pisteellä voi keskittyä myös vain kuuntelemaan: niin ikään tämän kesän Olohuone-festivaalilla esitelty Jukka Hervan kuunnelmateos Erikoinen juttu on sarja lyhyitä tarinallisia kuunnelmia, joita ohikulkijat voivat pysähtyä kuuntelemaan hetkeksi ja jatkaa sitten matkaansa. Jukka Herva työskentelee musiikin, äänitaiteen ja -suunnittelun parissa. Hän yhdistelee kuunnelmallisia ja musiikillisia elementtejä jutustelevaan tarinankerrontaan.

Taiteilija Jani Petteri Virran performanssi Synteettinen kehoni ei tarvitse ravintoa luo kumina silmäkulmassa uutta koko kansan musiikkia. Jani Petteri Virta kuvailee itseään estradiviihteen grand old maniksi ja kirjallisuuden maisteriksi. Virta esiintyy taidepihalla lauantaina 20.8. klo 18.30.