Skip to main content
Muuttaiteilijatteokset

Olohuoneen teoksia Ruisrockissa 3.-5.7.2015!

By 25.6.201528 kesäkuun, 2015No Comments

yllätysvetoKesän 2015 festivaalin aikana ihastuttanut Parasta ennen -kollektiivi tuo vuoroaikutteisen performanssinsa Yllätysveto Ruisrockin Metsään perjantaina klo 18.00–19.30 ja lauantaina klo 15.00–16.30.

Vedä narusta, näe taide-esitys ja arvostele se! Yllätysveto on karnevalismia ja katuteatteria hyödyntävä teos, jossa kolme esiintyvää taiteilijaa asettaa itsensä alttiiksi epäonnistumisen mahdollisuudelle.

Yllätysvedossa yleisöllä on mahdollisuus osallistua teokseen vetämällä narua. Narunveto maksaa yhden euron. Narun toisesta päästä löytyy sattumanvarainen taideteko, joka vuorossa olevan esiintyjän on suoritettava –osasi hän sen hyvin, huonosti tai ei lainkaan. Taideteon nähtyään narusta vetäneelle katsojalle annetaan valta; oliko näkemäsi teko taidetta?!

morsiametMuutama morsian vaikuttaa jääneen karkuteilleen ja festivaalialueella kannattaa bongata valkoisen tyllin pilkahduksia: Morsiamet karkuteillä, perjantaina klo 16.00–20.00, lauantaina klo 15.00–19.00 ja sunnuntaina klo 15.00–19.00. 

Marko Rumbinin toksessa kaupungille karkaa joukko morsiamia (ja heidän valokuvaajiaan), jotka tavallisesti on totuttu näkemään vain kirkossa, hääkuvissa ja häälehtien kannessa. Miten kaupunki ja hetki muuttuvat, kun morsian onkin Kelassa, linja-autossa tai pelaamassa biljardia lähiöbaarissa?!

Teos on toisinto vuonna 2007 Olohuone-festivaalilla olleesta samannimisestä teoksesta – nyt myös Ruissalossa!

tontut2Myös Nopean toiminnan tonttujoukot tekevät iskuja festivaalialueelle lauantaina 4.7. ja Kauppatorille Ruisrock -kioskin läheisyyteen sunnuntaina 5.7.!

Nopean Toiminnan Tonttujoukot on viiden hengen puutarhatonttujoukko, jotka katuteatterin ja guerilla gardeningin keinoin iskevät Turun pieniin, mutta ankeisiin kohteisiin aikoina, jolloin mahdollisimman suuri yleisö on tilassa läsnä. Tonttujen tavoitteena on provosoida kaupunkilaisia pehmein ottein
tarkastelemaan omaa asuinympäristöään.

Anu Halmesmaan installaatio Hetkessä kiinni on nähtävillä festivaalin ajan.

Koko Ruisrockin alueohjelma täällä.