Jenni Turunlahti – Sanat joihin yletyn -yhteisösanataidenäyttely

Laji:
Yhteisötaide
Paikka:
Barkerinpuiston leikkikenttä
Aika:
Koko festivaalin ajan

Voiko korkea dinosaurus ja matala muurahainen ystävystyä? Yletynkö minä avaruuteen asti tai saanko kiinni unelmistani, jos nousen varpailleni tähystämään? Mitä uutta näen, kun katson ihan lähelle?

Sanoja on joka puolella: puheessa, ajatuksissa, ympäristössä, ihmisissä, ylhäällä ja alhaalla, korkealla ja matalalla. Sanat ovat joskus nopeita, joskus varsinaisia hidastelijoita. Joskus sanojen metsästäminen on hankalaa, ja toisinaan taas niitä voi napata mukaansa ihan helposti. Keväällä 2021 turkulaiset lapset ovat napanneet joukolla kiinni matalalla ja korkealla lentelevistä sanoista ja tehneet niistä omaa sanataidettaan; runoja, loruja, satuja ja kokonaisia mielikuvitusmaailmoja.

Sanataideohjaaja Jenni Turunlahti on koonnut yhteistyössä turkulaisten kasvatusalan ammattilaisten ja lapsiperheiden kanssa lasten omia sanataideteoksia “Sanat, joihin yletyn” -yhteisösanataidenäyttelyksi, joka ripustetaan jokirantamaisemaan Barkerin puiston leikkipaikalle kaupunkilaisten koettavaksi osana Olohuone 306,4km² -kaupunkitaidefestivaalia 3.-5.6.2021. Näyttely on nähtävillä myös virtuaaligalleriassa turunlahti.com-sivustolla. Näyttelyn tavoitteena on tuoda esiin lasten omaa tekijyyttä ja osallisuutta sekä innostaa myös näyttelyn kävijöitä sanataiteiluun.

Näyttelyn ajan Barkerin puistosta löytyy postilaatikko, johon esillä olevasta sanataiteesta inspiroituneet lapset voivat jättää omia teoksiaan (tarinoita, runoja, piirroksia jne.) virtuaaligalleriassa myöhemmin julkaistavaksi.

Lisätietoa: https://turunlahti.com/sanat-joihin-yletyn-yhteisosanataidenayttely

Palaa takaisin