Karoliina Suoniemi, Jukka Herva & Rauman freinetkoulun 5.lk – Tylsyyden maa, eräs ankeuden aikakausi

Laji:
Kuunnelma
Paikka:
Brinkkalan pihan porttikongi ja Turun pääkirjaston musiikkiosasto
Aika:
7.-8.6. Brinkkalan pihan porttikongi ja 7.-28.6. Turun pääkirjaston musiikkiosasto

“Tylsyys on yleensä aikuisten mielestä hyväksi, mutta lapsille se on maailmanloppu”, summaa eräs Rauman freinetkoulun viidesluokkalaisista. Luokan oppilaat ovat pohtineet ja sanoittaneet tylsyyden ajatusta kevään aikana järjestetyissä sanataidetyöpajoissa ja äänittäneet kokonaisuudesta kuunnelman. Kuunnelma on syntynyt lastenkirjailija, sanataideopettaja Karoliina Suoniemen ja äänisuunnittelija Jukka Hervan tiiviissä ohjauksessa ja sen on kuratoinut Anna-Kaisa Koski.

Kuunnelman lähtökohtana on ajatus maailmasta ilman internetiä. Se sijoittuu Tylsyyden maahan, jossa elelevät koululaisten luomat hahmot, kuten Swäg-Pörrö, Tylsistynyt Tiina, Slime ja Seppo. Käsikirjoituksensa tueksi nuoret kuunnelman kirjoittajat ovat luoneet tylsyyden maahan sopivaa musiikkia ja erilaisin foley-tekniikoin toteutettuja ääniä. He ovat myös toimineet kuunnelman äänittäjinä repliikkejä ja sen muuta äänimaailmaa tallentaen.

Raumalla järjestetään tänä kesänä uusi kansainvälinen nykytaidetapahtuma, joka levittäytyy Turkuun osana Olohuone 306,4 km2 -kaupunkitaidefestivaalia. Rauma Triennale 2019 – Rakas tylsyys haastaa pohtimaan, mitä arvoa on tylsyydellä – ilmiöllä, jolta digitalisoituva, globalisoituva ja ärsykkeitä tulviva nykyhetki pyrkii kaikin keinoin välttymään. Rauma Triennale 2019 – Rakas tylsyys on avoinna Rauman taidemuseolla ja Tarvontorin käytöstä poistuneessa kauppakeskuksessa 8.6.-15.9.2019. Kuunnelma saa ensiesityksensä raumalaisen Radio Ramonan aalloilla 4.6.2019.

Palaa takaisin