Yhteistyöteos – Kyläyhteisö

Laji:
Installaatio, runotaide
Paikka:
Kirjan talon piha, Linnankatu 24
Aika:
Koko festivaalin ajan

Festivaalin ajaksi Kirjan talon pihalle rakentuu uusi kaupunginosa. Sen muodostavat kodat, joissa jokaisessa on asukkaat. Kodat ovat perinteisiä majoituspaikkoja Lapissa – nyt kodat on rakennettu perinteisistä, mutta teollisesti jalostetuista raaka-aineista: puusta ja teräksestä. Kylän keskellä on nuotiopaikka, kuten se on aina ollut keskeisellä paikalla ihmisten arjessa.

Tämän kylän asukkaat ovat runoja. Jokaisella asukkaalla on oma luonteensa, omat vikansa ja vahvuutensa. Kuten kodat Lapissa, ovat ne tässäkin kyläyhteisössä väliaikaisia asumuksia: runot vaeltavat, ovat ehkä levottomia tai eivät muuten vain halua asettua aloilleen. Festivaalin sulkeuduttua kodat puretaan ja runot vaeltavat pois.

Runot tapahtumaan kirjoitetaan runoyhdistys Nihil Interit ry:n jäsenten toimesta. Kylän runot kuratoi Tommi Parkko.

Torstai illalla 8.6 kylässä järjestetään avoin runoilta, jossa kuka tahansa voi lukea runojaan. Runonlausunnan jälkeen on mahdollisuus avoimeen keskusteluun. Kaikentasoiset kirjoittajat ovat tervetulleita! Tilaisuudesta vastaa Runoyhdistys Nihil Interit ry.

Esko Niinikorpi on turkulainen kuvataiteilija, runoilija ja tuotesuunnittelija.

Tommi Parkko on turkulainen runoilija, runouden opettaja ja tietokirjailija.

A New community emerges: the Tipi-like huts of the community are inhabited by poems. Executed together with Nihil Interit ry.

Palaa takaisin