Skip to main content
Muut

OPEN CALL: Teoshaku kesän 2016 festivaalille on auennut!

By 1.11.20152 marraskuun, 2015No Comments

Yhdestoista Olohuone 306,4 km² -kaupunkitaidetapahtuma haastaa pohtimaan muutosta – teoshaku avoinna 1.-30.11.2015

Open call info in English here

Metamorfoosi. Kasvu. Eroosio. Ilmastonmuutos. Vanheneminen. Katoavaisuus. Reformismi. Muutosvastarinta. Uudistus. Käännekohta.

Muutoksella tarkoitetaan prosessia, jossa jokin tulee toisenlaiseksi kuin se aiemmin oli. Lapsi kasvaa, käärme luo nahkansa. Valta vaihtuu, valtioiden rajat siirtyvät. ”Vain muutos on varmaa”, sanotaan, mutta onko muutos vain illuusio – muuttuuko mikään lopulta? Mitä muutos lopulta tarkoittaa?

Olohuone 306,4 km² on kaupunkitaidetapahtuma, joka järjestetään vuosittain kesäkuun alussa Turussa. Kaikille avoin ja eri taiteenalat yhdistävä tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden kokea taidetta yllättävissä paikoissa ja tilanteissa. Olohuoneen pyrkimyksenä on lisätä uusien taiteenlajien tuntemusta ja mahdollisuuksia Varsinais-Suomessa ja Turussa sekä edistää taiteilijoiden työskentelymahdollisuuksia julkisissa tiloissa. Olohuone kannustaa ihmisiä osallistumaan taiteeseen ja näkemään asuinympäristönsä toisin. Ensi kesän kaupunkitaidetapahtuma järjestetään Turussa 9.-11.6.2016. 

Vuoden 2016 Teema Muutos avaa näkökulmia paikallisiin ja yhteiskunnallisiin muutoksiin sekä taiteen mahdollisuuksiin arkipäivän ympäristössä. Fokukseen nousevat myös kaupunkitilan muutos ja ideat tulevaisuuden kaupungista. Muutos voi viedä ajatukset myös kohti mennyttä tai alati muutoksessa olevaa nykyhetkeä. Taideyhdistys Olohuone kutsuu Sinut mukaan Muutos-leikkiin. Missä näet muutoksen? Mihin suuntaan taiteesi kaupunkia ja kaupunkilaisia vie? Mikä on muuttunut Turussa kymmenen tai sadan viime vuoden aikana? Mikä tulee muuttumaan? Yksi taideteos ei voi antaa vastausta kaikkeen, mutta se voi esittää yhden paljastavan kysymyksen.

Ehdota meille teostasi, joka kommentoi muutosta tai saa kommentoimaan. Äläkä unohda, että muutos voi myös riemastuttaa. Teoksesi tulee sijoittua Turkuun. Teos voi olla esimerkiksi paikkaa kommentoiva installaatio, kiertokävely, interventio, kaupunkipeli, performanssiesitys, audiovisuaalinen tuotos tai kaupunkitilaan liittyvä kirjoitus, luento tai työpaja. Etsimme myös teoksia ja esityksiä festivaaliklubeille. Teosehdotuksia voivat tarjota yksityishenkilöt, työryhmät ja yhteisöt.

Ehdotuksen tulee sisältää työsuunnitelma, aikataulu, todenmukainen budjetti ja (tarvittaessa) teosta havainnollistavat liitteet. Kuvaile ehdottamaasi teosta lyhyesti ja kerro sen tavoitteista (max. 200 sanaa). Tee sen lisäksi yksityiskohtainen teossuunnitelma (max. yksi A4), josta käy ilmi teoksen muoto/rakenne, tarvittavat materiaalit, koko, sijoituspaikka, teoksen kesto sekä sen säänkestä- vyys. Teoksen toteuttamisvastuu on taiteilijalla! Tarvittaessa Olohuone-yhdistys tukee teosten materiaalihankintoja. Jokaiselle teokselle on oma teoskummi, jonka puoleen taiteilija voi kääntyä koska tahansa.

Lähetä hakemus 30.11.2015 mennessä sähköpostitse osoitteeseen taideyhdistys.olohuone@gmail.com. Jos sähköinen asiointi on sinulle hankalaa, ota yhteyttä puhelimitse numeroon +358 (0)41-5357787

Check list:
Lyhyt tiivistelmä teosehdotuksestasi (max. 200 sanaa)
Aikataulu
Todenmukainen budjetti (myös matkakulut)
Yksityiskohtainen teossuunnitelma
Teoksen muoto/rakenne
Tarvittavat materiaalit
Koko
Sijoituspaikka
Teoksen kesto
Teoksen säänkestävyys

Taideyhdistys Olohuoneen hallitus käsittelee ehdotukset kahden kutsutun asiantuntijan kanssa joulukuussa 2015. Kaikkiin teosta ehdottaneisiin otetaan yhteyttä jurytyksen jälkeen. Tapahtumaan mukaan valituista ja suunnitelman mukaan toteutuneista teoksista maksamme vähintään 200 € suuruisen teospalkkion. Rahoituspäätösten varmistuttua keväällä 2016 vahvistamme teoskohtaiset budjetit, jotka aiempina vuosina ovat olleet noin 200–700 €/teos. Yhdistyksemme hankkii teoksille toteutusluvat.

Lisätietoa: taideyhdistys.olohuone@gmail.com
Taru Tuomisto (pj) 041-5357787
Jani Virta (vpj) 044-0588850
www.olohuone.org