Anu Halmesmaa – Mahdollisuus

Laji:
Vuorovaikutteinen performanssi
Paikka:
Ekoluoto, Itäinen Rantakatu 38

Matonkudetta materiaalinaan käyttävä taiteilija kutsuu ohikulkijat mukaan teoksen syntyyn, itse tekemiseen, kommentointiin, keskusteluun.

Anu Halmesmaan teoksessa on mukana epävarmuus, joka on aina osana taiteen tekemisessä. Epävarmuuden vastapainona on uskaltaminen; taiteilijan uskallus tehdä jotain itselleen pelottavaa, irtautua lopputuloskeskeisestä ajattelusta taiteen tekemisessä. Kyse on myös kanssaihmisten, yleisön uskalluksesta. On helppoa olla sivustakatsoja, mutta mitä vaatiikaan, kun itse astuu tekemään taidetta? Mikä suhde taiteeseen silloin syntyy? Miltä tuntuu laittaa itsensä likoon, luoda jotain joka on paljaana myös muille – arvostelun, ihailun, rikkoutumisenkin uhan alla?

Entä mitä tapahtuu jos kukaan ei käytä annettua mahdollisuutta? Riittääkö se taideteokseksi, jos taiteilija istuu yksin, turhaan odottamassa ohikulkijoilta osallistumista, vastakaikua? Sinä päätät.

Kuvataiteilija Anu Halmesmaa jatkaa viime vuoden Olohuone-tapahtumassa esiteltyä teostaan uudella teoksella, joka haastaa taiteen tekemisen käsitettä siirtämällä taiteilijan vastuuta teoksesta muille.

Palaa takaisin