Skip to main content

Yhdistys

Olohuone ry:n hallitus vuonna 2024

Raakel Salminiitty (pj.)
Anu Siirtola (vpj.)
Matti Helén
Miikka Mäkipaakkanen
Eveliina Inkinen
Veera Syrén (varajäsen)
Eva Illoinen (varajäsen)
Anni Saijonkivi (varajäsen)

Taideyhdistys Olohuone ry.

Yhdistyksen perustivat lokakuussa 2005 seitsemän eri alojen taiteilijaa: Kati Jelekäinen, Marja Kangas, Emma Puikkonen, Suvi Solkio (os. Aarnio), Sanna Vainionpää, Timo Väntsi sekä Topi Äikäs. He perustivat vahvan paikallistaiteen edustajina yhdistyksen järjestääkseen uudenlaista kaupunkitapahtumaa julkisessa tilassa. Ensimmäinen festivaali järjestettiin kesäkuussa 2006, mistä lähtien tapahtuma on vakiinnuttanut paikkansa Turun taide- ja kulttuurikentällä.

Olohuone ry:n pyrkimyksenä on alusta asti ollut edistää taiteilijoiden työskentelymahdollisuuksia Varsinais-Suomessa, sekä edesauttaa taidekentän marginaalista nousevia uusia suuntauksia, kuten installaatioita, performansseja, työpajoja, keskusteluja ja paljon muuta.  Taiteilijoiden hyvinvointi ja viihtyvyys sekä eri taiteenalojen välinen yhteistyö on ollut alusta asti Olohuoneelle tärkeää.

Tapahtuma mahdollistaa arkisen ympäristön kokemisen toisin. Vuorovaikutteinen osallistuminen teoksiin synnyttää kokemuksia, jotka voivat vaikuttaa yhteiskunnallisiin käytäntöihin sekä normeihin ja muuttaa niitä. Samalla tapahtuma työllistää taiteilijoita, joille teosten sijainnit julkisissa paikoissa suovat tilaisuuden toimia suorassa yhteydessä sekä yleisöön että ympäristöön.

Nykyisin toimintaa pyörittää pieni mutta aktiivinen, pääasiassa vapaaehtoisvoimin toimiva joukko turkulaisia, joiden sydän sykkii taiteelle, kaupunkikulttuurille ja yhdessä tekemiselle!

YhteystiedotLiity jäseneksiOlohuone ry:n säännöt

Olohuone kolme-nolla-mitensemenikään?

Turku on kaupunkilaisten oma olohuone! Tästä ideasta yhdistyksen toiminta lähti alkujaan liikkeelle, ja siitä juontaa juurensa myös festivaalin mystinen ja vaikeasti muistettava nimi.

Olohuone 306,4km2  -festivaali sai siis nimensä Turun kaupungin pinta-alan mukaisesti, josta 245,7 km2 on maata ja loput vesialueita, yhteensä siis 306,4 neliökilometriä. Vuosien saatossa desimaalit ovat vähitellen putoilleet ensin muistista ja lopulta myös festivaalin nimestä, joksi vakiintui vuonna 2023 yksinkertaisemmin Olohuone306.

avoimuus
suvaitsevaisuus
saavutettavuus
yhteisöllisyys
ekologisuus

Pienistä resursseistamme huolimatta pidämme huolta, että maksamme aina taiteen tekijöille korvauksen heidän tekemästään työstä.