Kelluva Olohuone

Paikka:
Taidelautta, Aurajoki
Aika:
Koko festivaalin ajan

Kelluva Olohuone tarjoilee mielenkiintoista ohjelmaa festivaalipäivinä Taidelautalla suoraan Aurajoelta!

Aikataulu:

Torstai 3.6.
14.00 – 16.00 Kaupunkitaide -paneeli
16.15 – 17.15 Kommenttiraita -duo. Taidelautan esiintymisen jälkeen Kommenttiraita jalkautuu vielä tunniksi jokirantaan.

Perjantai 4.6.
16.00 – 17.00 Nelijalka

Lauantai 5.6.
17.00 – 18.00 Dada Samara

Kelluva Olohuone -paneelikeskustelu

Festivaalin avaus tehdään torstaina Taidelautalla rennon jutustelun merkeissä. Lautalla on mukana olkkarilaisia, festivaalin taiteilijoita sekä kutsuvieraita keskustelemassa festarista, taiteesta ja Olohuoneesta. Keskustelu striimataan Taidelautalta Facebook -tapahtumaan.

Kommenttiraita

Kommenttiraita on vuonna 2017 perustettu Turkulainen duo, joka soittaa improvisoituja kappaleita. Esitykseen kuuluu laulu, kitara ja djemberumpu ja sen keskiössä on interaktiivisuus yleisön kanssa. ”Ohjelmistoon” kuuluvien hetken laulujen sanat ja melodia syntyvät havainnoista juuri päällä olevasta hetkestä, ympärillä olevista ihmisistä ja kaikesta mitä esiintyjät näkevät, kuulevat ja aistivat. Tiivistetysti ilmaistuna kyseessä on siis tosielämän interaktiivinen kommenttiraita. Toinen duon ohjelmanumero ovat niin sanotut perinteisemmät improvisoidut laulutarinat, joissa kuulijat saavat etukäteen antaa sisältötoiveita, jotka esiintyjien tulee sisällyttää lauluun. Kommenttiraidan muodostavat Hannu Rantala ja Antti Ainola, jotka molemmat ovat pitkänlinjan ammattiesiintyjiä ja musiikki-improvisaation tekijöitä.

Nelijalka

Nelijalka on kiivasta ja herkkää rock’n’rollia soittava turkulainen yhtye. Ilmaisultaan monipuolisen yhtyeen musiikki on kuin kesän vehreään nurmeen painuva varvas tai huulta hipova viileä lasi, siinä kuuluu elämän ja lemmen jano. Nelijalka ei malta odottaa elävää esiintymistä monivuotisen talven jälkeen ja yhtyeen riemukasta kirmaamista kesälaitumille kannattaa ehdottomasti tulla todistamaan.

Valoa, lämpöä, liikettä ja elämää: sitä on Nelijalka, bändeistä jaloin!

Dada Samara

Dada Samara on turkulainen eteeristä indierockia soittava seitsenhenkinen bändi, jonka musiikista voi monipuolisen kokoonpanon ansiosta havaita genrejä lähes jäsenten verran. Bändin alkulähteet sijoittuvat vuodelle 2018 kitaristiensa toimesta, ja vaiherikkaan matkansa aikana bändi on luonut kappaleita jo ep:n verran ja sen yli.

Palaa takaisin