Kiesmatic-ryhmä – World Wide Wind Shelter

Laji:
Performanssi ja mediateos
Paikka:
Brinkkalan sisäpiha
Aika:
Koko festivaalin ajan

Performanssissaan Kiesmatic-taiteilijaryhmä sulkeutuu Olohuone 306,4 km2 -festivaalin ajaksi telttaan keskelle kaupunkia. Kolmen vuorokauden aikana Kiesmatic on yhteyksissä ulkopuoliseen yhteiskuntaan ainoastaan päivittämällä blogia.

Kiesmatic tutkii teoksellaan yhteistä olemista ja kollektiivista kehoa. Intiimiin suljettuun tilaan ahtautuminen haastaa sekä fyysisesti että henkisesti. Pystymmekö enää elämään ilman omaa henkilökohtaista tilaa länsimaisessa yksilökeskeisessä kulttuurissa? Miten eristäytyminen vaikuttaa toistemme kohtaamiseen, sosiaalisiin normeihin ja yhteisön sisäisiin rooleihin?

Blogi tuo julkiseksi teltan mikrotodellisuudessa tapahtuvat muutokset. Samalla teos kommentoi muutosta joka sosiaalisen median kautta on tapahtunut –että on mahdollista eristäytyä ja viestiä samalla äärimmäisen julkisesti. Mikä on todellisuuden ja fiktion suhde nettiin luodussa identiteetissä ja historiankirjoituksessa?

Pian vuoden ikäinen Kiesmatic-kollektiivi on juuri oppinut kävelemään, ja pudottelee nyt tavaroita artmarketin alahyllyiltä. Kuullunymmärtämiskokeessa se höpisee toistuvasti ja lausuu väärin. Kiesmatic epäonnistuu luokkakuvassa. Se on kolmikulmainen ympyrä, jonka 180 astetta muodostavat Hilda Kahra, Vilma Koskela ja Kristiina Mäenpää. Olohuone 306,4 km2 -festivaalin aikana Kiesmatic muuttaa kotoa keskustaan ja tyhjentää rinkkansa www -maailmaan.

Palaa takaisin