Mari Kämäräinen & Fanni Maliniemi – Menopaluu

Laji:
Videoteos
Paikka:
S/S Borea
Aika:
8.-10.6 klo 10:00 – 18:00

Menopaluu-videoteos mahdollistaa vakiintuneiden aika- ja tilakäsitysten pohdiskelun – ehkä kyseenalaistamisenkin – visuaalisessa muodossa. Se on myös hiljentymistä ja rauhoittumista tukeva meditatiivinen teos.

Teoksen materiaalina on 10 tuntia yhtämittaista videokuvaa merimatkalta, joka tehtiin Turusta Utöhön kesällä 2016 M/S Aspö-laivalla. Matkan vaiheet on dokumentoitu laivan keulasta käsin, ja lopullisessa teoksessa meno- ja paluumatka yhdistyvät 5 tuntia kestäväksi videokuvaksi.

Mari Kämäräinen ja Fanni Maliniemi ovat tutustuneet Limingan taidekoulussa vuonna 2008. Molemmat asuvat ja työskentelevät Turussa. Menopaluu-videoteos on työparin ensimmäinen yhteinen projekti, jonka työstäminen alkoi tammikuussa 2016.

Mari Kämäräinen on valokuvan, piirustuksen ja tilan parissa työskentelevä kuvataiteilija. Hänen taiteellinen työskentelynsä on muutaman vuoden ajan keskittynyt lineaarisen viivaperspektiivin visuaalisten ja filosofisten mahdollisuuksien tutkimiseen tila-kokemusta käsittelevissä teoksissa. Erityisen paljon häntä kiinnostaa ääretön tila ja sen havainnollistaminen.

http://marikamarainen.com/

http://marielisabet.blogspot.fi/

Fanni Maliniemi on kuvataiteilija, animaattori ja kuvittaja. Maliniemen työskentelyssä kokeilevuus ja uuden keksiminen ovat tärkeitä elementtejä leikkimielisyyttä unohtamatta. Lähiaikoina animaatio-opintojen innoittamana hän on paneutunut enenevissä määrin videoteknologian pariin. Kolmiulotteisuuden hahmottaminen ja tavoittaminen on hänelle tärkeää niin animaation, veiston kuin piirustustenkin parissa.

Menopaluu -video artwork gives you an opportunity to think about idea of time and space – and maybe question it (as well) – in a visual form. You can come to quiet and relax while watching the video as long as you want.

Material for the piece is 10 hours of continuous video from a boat trip to Utö and back at summer 2016. The final piece is 5 hour combination of this videomaterial.

Palaa takaisin