Sattumalta

Anniina Dyster, Hanna Heino & Janne Vänskä

Laji:
Improvisaatio/tanssi
Paikka:
Turun keskusta-alue
Aika:
Lauantai 4.6. kello 18.00 - 18.45 Sunnuntai 5.6. kello 12.00 - 12.45

“Eksyksissä oleva saa hetken olla vailla paikkaa, vapaa  suunnasta, mutta samalla naulittu halukoitu, haulittu huokuva, hyllyvä pylly!” Sattumalta sanottua 9/21

Sattumalta on eksymistä ja leikkiä improvisaation keinoin tutkiva esitys, joka kysyy miten suhtautua tuntemattomaan, niin ettei sen keskelle päätyminen aiheuta paniikkia tai kärsimystä vaan saa ihmisen tuntemaan olonsa kotoisaksi myös eksyneenä. Lavatanssikulttuurin jäljet suomalaisessa tanssikulttuurissa elävät meissä ja halusimme ottaa ne osaksi tanssintekemistä pandemian jälkeisessä ajassa. Sattumalta tasapainoilee arkisen maailman ja esitystaiteen   rajapinnoilla, taiteen kanssa kevyesti flirttailen.

Sattumalta esitykset Olohuone 306,4km2 -festivaalilla ovat osa työskentelyämme improvisaation parissa, jossa ulkoista muotoa tärkeämpää on havainnoida, tunnistaa ja kehittää tapahtumien tunnelmia, suuntia ja intensiivisyyttä. Tekemisen ulkoinen muoto on sisäisen työn seurausta sekä kehollisessa, että esityksellisessä mittakaavassa. Etsimme tilaa, jossa tanssi tapahtuu pakottamatta, löytää reittinsä ja luo yhteyksiä.

Palaa takaisin
Kuvaaja: Irma Lehikoinen
Kuvaaja: Laura Kärkäs