Skip to main content
2023

Etsimme harjoittelijaa festivaalituotannon tehtäviin keväälle 2023!

Etsimme kulttuurituottajaharjoittelijaa Olohuone-festivaalin tuottajan avuksi/työpariksi kevät-kesäksi 2023.

Tehtäviisi Taideyhdistys Olohuoneen eli kotoisammin ”Olkkarin” harjoittelijana kuuluu perinteisten Föri-tanssien ja Olohuone 306,4km2 -kaupunkitaidetapahtuman tuotantoon liittyvät järjestelyt mieluusti freshillä omalla näkökulmalla (kyllä, toivomme innovatiivista otetta, olemme avoimia lähes kaikelle!). Tapahtumatuotannon tehtäviin kuuluu muun muassa tiivis yhteydenpito taiteilijoiden, järjestävän yhdistyksen sekä mahdollisten muiden yhteistyötahojen kanssa, Olohuoneen sähköpostin ja Google Driven hallinta, budjetin seuranta, lupa-asiat, tila- ja muiden tarvittavien varausten tekeminen sekä viestintä- ja markkinointitoimia. Lisäksi tehtäviisi voi jonkin verran kuulua muita avustavia tehtäviä, kuten tapahtumaa järjestävän kaupunkitaideyhdistyksen toimintaan liittyviä asioita, esimerkiksi viestinnän ja markkinoinnin tehtäviä. Olohuone käyttää graafikon palveluita visuaalisessa ilmeessään (verkko- ja painomateriaalit), joten sitä osa-aluetta sinun ei tarvitse hallita. 

Koska toivomme sinusta aktiivista työparia tuottajalle ja katsomme eduksi kehittävän otteen, tämä harjoittelujakso sopii erityisesti jo hieman kokeneemmalle kulttuurituottajaopiskelijalle, esimerkiksi opintojensa loppuvaiheessa olevalle, joka suorittaa kehittämistehtävää/kehittävää harjoittelua opintoihinsa. Saat tueksesi mukavan tiimin luovien alojen osaajia: sekä Olohuoneessa että muissa tapahtumatuotannoissa kunnostautuneen kulttuurituottajan ja yhdistyksemme hallituksen. Meillä on hyvä tekemisen meininki vaikka itse sen sanomme! Katsotaan yhdessä tarkemmin miten sinä saat harjoittelustasi kaiken mahdollisen hyvän irti. Haluamme huolehtia että meidän kanssamme saat kehitettyä tietojasi ja taitojasi tulevana ammattilaisena. 

Harjoittelusta maksamme 500-1200€ suuruisen palkkion. Palkkio määräytyy yhdistykselle myönnettyjen toiminta-avustusten mukaan, sekä harjoittelun sovitun laajuuden, harjoittelijan osaamisen ja työtehtävien mukaan.

Harjoittelun ajankohta on keskimäärin tammikuusta kesäkuun loppuun 2023. Voimme joustaa harjoittelun ajassa opintojesi tarpeiden mukaisesti, mutta tärkeintä meidän kannaltamme on, että olet kanssamme Föritanssien ja Olohuone 306,4km2 -kaupunkitaidetapahtuman tuotannon kaaren, joista otat vastuuta yhdessä sovituilla tavoilla. Työskentely tapahtuu sekä etänä että sovituissa tapaamisissa tarpeen mukaan. Sekä yhdistyksen päätökset tekevä hallitus kokoustaa, että tuotantotiimi palaveeraa säännöllisin väliajoin. Olohuoneella on oma pääkallopaikka & varasto, “Vintti”, Turun keskustassa. Pääkanavamme sisäiseen viestintään on WhatsApp-ryhmä, josta tavoittaa koko ydinporukan yleensä nopeallakin aikajänteellä. 

 

Olisitko sinä etsimämme tuore osaaja ja haluaisit kasvutarinaasi luvun Taideyhdistys Olohuoneen kanssa? Tervetuloa olkkarilaiseksi! 

Vapaamuotoiset hakemukset sähköpostiosoitteeseen: taideyhdistys.olohuone@gmail.com.    

(Harjoittelupaikka täytetään sopivan hakijan löytyessä)

 

Olemme turkulainen jo 18-toimintavuottaan 2023 touhuava kaupunkitaideyhdistys, jonka sydän pamppailee taiteilijoiden ja luovien alojen ammattilaisten työn mahdollistamiselle, yhteisöllisyydelle, kaupunkitiloille ja kokeilukulttuurille. Järjestämme tapahtumamme taiteellinen laatu, monipuolisuus sekä vihreät arvot edellä. Toimintamme mahdollistaa Taiteen edistämiskeskus ja Turun kaupunki, sekä tietenkin huikeat vapaaehtoiset ja aktiivit sekä palkatut ammattilaiset. Tapahtumamme ovat niiden kokijoille aina maksuttomia ja pyrimme pitämään muutenkin kynnyksen matalalla niihin osallistumiseksi. Föri-tanssit ovat jo perinteeksi muodostunut tapahtuma, jossa elävää (tanssi)musiikkia esitetään Turun Aurajoessa Föri-lautalla kaikkien kulkijoiden iloksi tyypillisesti toukokuussa ennen kaupunkitaidetapahtumaa. Olohuone 306,4km2 -kaupunkitaidetapahtuma on kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna ja se käsittää infopisteen ja asiantuntijajuryn valitsemia teoksia Turun julkisissa sisä- ja ulkotiloissa.