Skip to main content
2023Muut

Pop-up kulttuuritila Takapiha tarjoaa paikallisille toimijoille mahdollisuuden järjestää moninaista toimintaa

By 18.5.20231 kesäkuun, 2023No Comments

Luvassa on monipuolinen kahden kuukauden kulttuurikatsaus, kiitos ja kunnianosoitus Turun eläväiselle ja rikkaalle kaupunkikulttuurille!

Tänä vuonna Taideyhdistys Olohuoneen luotsaama vapaan kentän kollektiivi ottaa kesä- ja heinäkuun ajaksi haltuunsa Turun kaupungin Kivipainon varastorakennuksen, mahdollistaakseen paikallisten ruohonjuuritason toimijoiden tilaan tuomat moninaiset taide- ja kulttuurielämykset. Pop-up kulttuuritila TAKAPIHA on osa kulttuurin välitilamallin pilottia ja toteutetaan yhteistyössä Turun kaupungin kanssa osana kulttuurin kärkihanketta.

Kiitoksena ja kunnianosoituksena Turun eläväiselle ja rikkaalle kaupunkikulttuurille, Olohuone haluaa nyt osaltaan edistää matalan kynnyksen pop-up kulttuuria tämän isännöinti-tyyppisen yhteistyön puitteissa. Kuten tänä vuonna täysi-ikäistyvän Taideyhdistys Olohuoneen ajatusmaailmaan kuuluu, Turku on kaikkien yhteinen olohuone ja tänä kesänä se on sitä yhä moninaisemmin. Huikean ILMIÖ-festivaalinkin aloittanut VASB ry, hiphop- ja katukulttuurin kärkiyhdistys Freshcode sekä Turun katu-uskottavin anniskelija Bar Ö, tuovat omat vahvat osaamisalueensa mukaan yhteistyöhön tehden siitä osiensa summaa paljon suuremman. 

Pop-up tapahtumia, työpajoja, keikkailtoja…

Linnankadulla sijaitsevaan Kivipainon varastorakennukseen avautuvalle Pop-up-kulttuuritila Takapihalle on jo luvassa monenlaista koettavaa, mutta mukaan mahtuu vielä. Taideyhdistys Olohuone ry. ottaa avosylin vastaan ehdotuksia muilta kulttuurikentän toimijoilta. Tilassa voidaan järjestää monenlaista toimintaa, avoimia kulttuuritapahtumia, esityksiä, työpajoja, taidenäyttelyitä ja keikkailtoja. Suosimme paikallista, kaikille avointa ja maksutonta toimintaa, mutta myös pääsymaksulliset ja ikärajalliset tapahtumat ovat mahdollisia.

Ehdotuksia voi lähettää Taideyhdistys Olohuoneelle sähköpostilla. Tehdään tästä yhdessä mitä ikimuistoisin kaupunkikulttuurikesä!

Kivipainon sisäpihan välitila

Kivipainon sisäpihan varastorakennuksen rouheat ja suuret, helposti muokattavat tilat sopivat hyvin monipuolisesti tapahtumamiljööksi, ja sillä onkin myös aiempaa historiaa tässä tarkoituksessa toimimisesta. Sijainti ei voisi olla mainiompi: se on keskeisessä ja silti rauhallisessa Linnankatu 31:ssa. 

Lisätietoa Kivipainon tilasta: https://www.turku.fi/valitilat/kivipainon-varastorakennus

Pop-up kulttuuritila takapiha 3.6.-31.7.2023

Takapihan avajaisia vietetään Olohuone306 -festivaaliklubin merkeissä lauantaina 3.6. Kesä- ja heinäkuun ajan luvassa on monipuolinen katsaus Turun kulttuuritarjontaan.

Tapahtuma- ja yhteistyöehdotuksia voi lähettää Taideyhdistys Olohuoneelle sähköpostiosoitteeseen taideyhdistys.olohuone@gmail.com.

TAKAPIHA on osa kulttuurin välitilamallin pilottia ja toteutetaan yhteistyössä Turun kaupungin kanssa osana kulttuurin kärkihanketta.