Harri Kemppainen – Varpaat kastuu

Laji:
Mobiili mediateos

Ilmasto lämpenee, jäätiköt sulavat ja merenpinta nousee, mutta mitä tapahtuu Turussa? Kastuvatko varpaani? Pitääkö minun oikeasti huolestua ilmastonmuutoksesta?

Kukaan ei tiedä miten paljon ja miten nopeasti merenpinta nousee. Arvauksia on monia, mutta mitä se voisi tarkoittaa käytännössä? Kun tiede ei sitä kerro, on taiteen yritettävä vastata tähän kysymykseen. Teos on puhelimeen ladattava Android-sovellus, joka havainnollistaa merenpinnan nousua Turun alueella. Teos kertoo, kastuisivatko varpaasi, jos merenpinta nousisi metrin, viisi tai kymmenen metriä. Teos näyttää myös, milloin maanpinta on paljastunut jääkauden jälkeisen maankohoamisen myötä ja milloin se ehkä taas peittyy meren alle. Maankohoaminen kompensoi merenpinnan nousun vaikutusta ja nopeutta. Vaikka teos pohjautuu ilmastotutkimukseen ja geologiaan, on siinä otettu taiteellisia vapauksia ja yksinkertaistettu asioita.

Harri Kemppainen on valokuvaaja, ICT-osaaja ja mediataiteilija, joka hyödyntää modernia tekniikkaa urbaania ympäristöä tutkivissa teoksissa. Hänen teoksensa seikkailevat taidemuotojen rajoilla etsien uusia muotoja taiteelle. Harri asuu ja työskentelee Turussa.

http://harrikemppainen.com/

https://www.facebook.com/artkemppainen/

Palaa takaisin