Satu Rinnetmäki & Anni Puuperä – POST POST NATURE

Laji:
Vuorovaikutuksellinen esitys
Paikka:
Hansatori, Yliopistonkatu 20
Aika:
11.6. klo 13:00 – 17:00

POST POST NATURE on dystopinen hahmotelma tulevaisuuden luonnosta ja esityksellinen tutkimus olemisen eri tavoista ja mahdollisuuksista esiintymistilanteessa.

Tuomme esityksessä näkyväksi yhden vaihtoehdon tulevaisuuden luonnosta, rakennamme roskista ”luontoinstallaation” ja oleilemme ”luonnon helmassa”. Yleisö ja ohikulkijat saavat halutessaan osallistua rakentamiseen ja oleilemiseen. Teoksen keskeinen idea on herätellä ihmisiä pohtimaan kuinka paljon roskaa ns. normaali eläminen tuottaa ja mitä tämä tekee ympäristöllemme. Tutkimme myös esiintyjänä olemisen eri tasoja sekä niiden muuntumista esitystapahtumassa. Esityksen kesto on 4 tuntia ja yleisö saa oleilla ja liikkua tilassa vapaasti sekä seurata esitystä haluamansa ajan.

Kaikki esityksessä käytettävä materiaali on kierrätettyä.

Anni Puuperä ja Satu Rinnetmäki ovat helsinkiläisiä tanssitaiteilijoita ja POST POST NATURE on heidän toinen yhteisteoksensa. Heidän ensimmäinen yhteisteoksensa Trash land sai ensi-iltansa Nuorten koreografien festivaalilla Moskovassa heinäkuussa 2015. Tekijät tutkivat molemmissa teoksissaan eri näkökulmista materialistisuutta nyky-yhteiskunnassa ja sen vaikutusta ympäristöön ja yksilöihin

Satu Rinnetmäki on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta toukokuussa 2015. Hän on työskennellyt tanssin kentällä esiintyjänä, opettajana sekä koreografina. Tällä hetkellä Satu on erityisesti kiinnostunut haastamaan itseään läsnä olevaan hetkessä olemiseen sekä tutkimaan kehollisuuden mahdollisuuksia improvisaation keinoin.

Anni Puuperä on suorittanut tanssin ammatilliset opintonsa Kuopion Musiikki-ja Tanssiakatemiassa. Hän on työskennellyt laaja-alaisesti tanssin ja esitystaiteen parissa koreografina, esiintyjänä ja opettajana. Tällä hetkellä Annia kiinnostaa erityisesti hetkessä syntyvän koreografian tutkiminen ja esitysten teko ei-inhimillisille esineille ja asioille.

Palaa takaisin