Jouni Järvenpää ja Johanna Turpeinen – Tapiiri piknikillä

Laji:
Vuorovaikutteinen puistoesitys
Paikka:
Samppalinna, Vartiovuori ja Puolalanpuisto
Aika:
10.6. klo 14-15 Samppalinna, 11.6. klo 14-15 Vartiovuori, 12.6. klo 14-15 Puolalanpuisto

Abstraktia piknikviihdettä lähes kaikille aisteille! Voiko kuvataiteeseen tanssia? Voiko tanssia veistää värillisellä nauhalla? Mitä tapiiri tekee Turun keskustan puistoissa? Saako tästä ottaa patonkia ja juustoa?

Tapiiri piknikillä on koreografi-tanssija Jouni Järvenpään ja kuvataiteilija Johanna Turpeisen puistoesitys, jossa kolmiulotteinen, esityksen aikana syntyvä ja muokkautuva nauhainstallaatio keskustelee nykytanssin kanssa. Tarttumaton, värillinen muovinauha kutoutuu puiston puihin ja muodostaa elävän ympäristön abstraktille tanssiliikkeelle. Tanssi-installaation ympärille on aseteltu piknik-koreja, joista katsojat ja ohikulkijat voivat poimia pikku purtavaa katsellessaan reilun kolmen vartin mittaista esitystä. Tapiiri piknikillä toteutetaan Olohuone 306,4km2 -kaupunkitaidetapahtumassa kolmena päivänä kolmessa eri keskustan puistossa.

Jouni Järvenpää on Turussa asuva koreografi ja tanssija. Hän valmistui vuonna 2002 Amsterdamin taidekorkeakoulun School for New Dance Development -linjalta koreografiksi pääaineenaan improvisaatio.

Johanna Turpeinen on Turun taideakatemiasta valmistunut turkulainen kuvataiteilija.

Palaa takaisin