Lintutorni-ryhmä – Vanhalla postitiellä

Laji:
Yhteisötaideteos
Paikka:
Mynämäki – Turku
Aika:
3.–6.6.2015

Vanhalla postitiellä on Lintutorni -monitaidekollektiivin kolmipäiväinen performanssivaellus Mietoisista Mynämäen ja Maskun kautta Turkuun. Reitti kulkee vanhaa postitietä pitkin ja sen varrella jaellaan Lintutornin omaa sanomalehteä sekä kirjeitä kaukaisista maista ja lähitienoon asukkailta. Matkan aikana kirjeitä myös luetaan ääneen ja ne saavat visuaalisia ja performatiivisiä muotoja. Kulkueen hidas vaellus antaa tilaa vuorovaikutukselle kanssakulkijoiden ja ympäristön kanssa.

Voit seurata performatiivista vaellusta reaaliajassa 3.–5.6. Facebookissa. Löydät meidät VANHALLA POSTITIELLÄ & Ohjelmalliset iltamat Mynämäellä  -nimisen tapahtuman kautta. Kulkueen sijaintia päivitetään jatkuvasti tapahtumasivulle ja sinne lisätään kuvia sekä videopätkiä matkan varrelta. Voit halutessasi liittyä hetkeksi postiseurueeseen.

Keskiviikkona 3.6. klo 17 alkaen pidetään Ohjelmalliset iltamat Mynämäen työväentalolla, Vanha Turuntie 26, Mynämäki.

Maksuttomassa tapahtumassa on tarjolla mm. laulua, tanssia, soitantaa ja höyryävää keittoa. Voit myös itse esiintyä. Genre on vapaa! Ilmoittaudu etukäteen sähköpostitse lintutornicollective@gmail.com tai soittamalla p. 050 5478 272.

Matka päättyy perjantaina 5.6. Turun Kauppatorille jossa voit tavata meidät noin klo 17–18.

Lintutorni on kansainvälinen taiteilijakollektiivi, jonka jäsenet työskentelevät eri taiteenlajien parissa. Ryhmä yhdistää eri taiteen aloja tanssista musiikkiin ja teatterista performanssiin sekä kuvataiteisiin. Vanhalla postitiellä matkaavat ryhmän jäsenet; Matthew Cowan (NZ), Johanna Juhola, Heli Meklin, Minna Pöllänen ja Mirimari Väyrynen. Mukana projektin toteuttamisessa ovat myös Jaakko Niemelä ja Friederike Felbeck (DE).

Vanhalla postitiellä -hanketta tukevat Goethe-instituutti ja Koneen säätiö.

Infopiste Turun kävelykadulla

Piipahda Olohuoneen infopisteelle kahville, levähtämään, pelailemaan tai kyselemään Olohuoneen ohjelmasta ja tapahtuman takana olevasta yhdistyksestä. Infopiste sijaitsee kävelykadulla, Onnenhevonen-patsaan vieressä. Infopiste tuo olohuoneen keskelle kaupunkia keskiviikosta maanantaihin klo 12-18 ja lauantaina klo 12-16.

Infolla kuullaan päivittäin taiteilijahaastatteluja klo 14. Haasteltavina ovat: – Ke 10.6. Anne Lehtelä (Nautakollaasit) + Seija-Leena Salo (Turkulaiset (taiteilija)kodit) – To 11.6. Marko Rumbin (Morsiamet karkuteillä II) + Jani Petteri Virta (Taidesokkotreffit) – Pe 12.6. Risto-Pekka Blom (Kaupunki on meidän) + Suvi Aarnio (PISTO-KAS!) – La 13.6. Nordic Puppet Ambassadors (Nopean Toiminnan Tonttujoukot) + Dirk Huelstrunk (Office of dispensable words)

Lisäksi infopisteen vieressä esiintyy sirkustaitelija Johanna Kellomäki.

Palaa takaisin