Suvi Aarnio – Hyvän ja pahan tiedon PISTO-KAS!

Laji:
Yhteisötaideteos

Yhteisöteos PISTO-KAS! käsittelee sitä, mihin huomiomme neulan ja langan tavoin kiinnittyy ja millaisen tiedon kirjomme osaksi itseämme. Festivaalin aikana yksittäiset PISTO-KAS! teokset johdattavat kaupunkilaiset Martin kaupunginosaan.

Jo lapsuudessa olemme oppineet, että hyvällä on yleensä myös vastapuolensa. Kauneimmankin ruusun alla piilee piikki pistävä. Ja toisin päin: ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin!

Tieto yhdistää meitä toisiimme ja ympäristöömme. Se voi olla hiljaista tai äänekästä, puhdistavaa tai ahdistavaa. Hankimme ja suodatamme tietoa itse, tai sitä taotaan päähämme väkisin. Se voi olla merkittävää tai se voi unohtua hetkessä, viedä eteenpäin tai pysäyttää. Tieto voi olla hyvää tai pahaa – tai molempia yhtä aikaa. Teoksessa polveilevat hiljaisen perimätiedon viisaus, kokemuksien kypsyttämä ymmärrys sekä uutisten kasvoille paiskaama todellisuus – sekä myös ohikiitävien hetkien ahaa-elämykset ja hämmennys.

Teosta koostetaan kevään ajan kirjontaa ja kuvataidetta yhdistävissä Pisto-la! -pajoissa kuvataiteilija Suvi Aarnion opastuksella. Kulttuuriklubi ALKUpisteessä kokoontuvassa ryhmässä ovat mukana Tuula Bergqvist, Eila Hannula, Ulla Halkola, Leena Heino, Tarja Koffert, Marjo Laasola, Riitta Liede, Leena Lyysaari, Arja Pasila ja Terhi Tammila. He eivät ole ns. käsityöihmisiä ja suurin osa otti työpajassa ensimmäistä kertaa kirjontaneulan ja -kehikon käteensä.

Olohuone 306,4 km2 -festivaalin aikana yksittäiset PISTO-KAS! teokset johdattavat kaupunkilaiset Martin kaupunginosaan. Avoin tapahtuma, johon yleisö kutsutaan rakentamaan yhteistä PISTO-KAS! tarhaa, sijoittuu ALKUpisteen kortteliin osoitteessa Matinkatu 4.

Suvi Aarnio on sydämeltään ikuisesti raumalainen kuvataiteilija. Turussa asuvan ja työskentelevän Aarnion taiteellisen työskentelyn ytimessä ovat käsityötä ja kuvataidetta yhdistävät teokset. Kitschistä ja ITEtaiteesta inspiroituneet teokset nostavat kansanperinteestä ja popkulttuurista poimittujen kuriositeettien kautta esiin pieniä paloja inhimillisen elämän raadollisesta spektristä. Lisäksi Aarnio työskentelee yhteisötaiteilijana ja esiintyy burleskitaiteilija Kiki Hawaijina.

Palaa takaisin