Sini-Meri Hedberg – Square 3 days

Laji:
Installaatio
Paikka:
Koroistenniemi, Catilluksentie 2
Aika:
Koko festivaalin ajan

Musta! Neliö! Sini-Meri Hedberg asettelee Koroistenniemelle kolmeksi päiväksi mustan neliön, joka koostuu pienemmistä maalatuista neliöistä. Square 3 days tarkastelee mustaa neliömuotoa historiallisesti merkittävässä paikassa. Mitä neliöille tapahtuu kolmen päivän aikana? Miten paikka vaikuttaa neliöön ja miten neliö vaikuttaa paikkaan?

Hedbergin mustia maalattuja neliöitä on ollut viime vuonna esillä galleriatilassa Berliinissä, jolloin keskeinen lähtökohta oli ajatus abstraktin taiteen merkityksellisyydestä myös nykytaiteen virtauksissa. Yhdessä Marjatta Holman kanssa pitämässä näyttelyssä Hedberg käsitteli maalaustaiteen monokromaattista puolta; mustan värin ja neliömuodon avulla Hedberg etsi maalauksen eleitä tukeutuen minimalistisiin päämääriin. Hedberg sai vaikutteita ripustukseen kuvanveistäjä Carl Andrelta, sijoittaen teokset osaksi lattiapintaa.

Hedberg kuvaa Koroistennimelle syntyvän neliön ripustaessa ja purkaessa. Kuvat löytyvät tämän jälkeen Instagramista tililtä sinimerihedberg

Sini-Meri Hedberg on valmistunut kuvataiteilijaksi 2004 Turun ammattikorkeakoulusta ja asuu ja työskentelee Turussa. Hän on pitänyt aktiivisesti yksityisnäyttelyitä ja osallistunut yhteisnäyttelyihin. Hedberg on toiminut Turun Taiteilijaseurassa ja on myös Taidemaalariliiton jäsen.

Black! Square! Sini-Meri Hedberg sets black square to the ground for three days. What happens to the square in three days? How does the place affect the square and how the square affects the place?

Hedberg takes pictures of the piece before and after the experiment. Pictures will be posted on the Instagram account sinimerihedberg.

Palaa takaisin