Skip to main content
Muut

Vuoden 2024 festivaalin teema on Tulevaisuus

By 7.2.202419 helmikuun, 2024No Comments

Vuoden 2024 festivaalin teema on Tulevaisuus

Olohuone 306 -kaupunkitaidefestivaali (31.5.-2.6.2024) levittäytyy tänä vuonna jo yhdeksännentoista kerran Turkuun, julkisiin tiloihin ja yllättäviinkin sopukoihin koettavaksi! Tämä kaikille avoin ja eri taiteenaloja yhdistävä tapahtuma tarjoaa kaikille mahdollisuuden kokea avointa ja maksutonta taidetta yllättävissä paikoissa ja tilanteissa.

Tulevaisuus?

Huominen. Aika, kokonainen aikakausi. Ennen pitkää, vastaisuudessa tapahtuva, näkymä. Tulevaisuus on se aika, mikä ei ole vielä tapahtunut tässä lineaarisessa aikakäsityksessämme, lähellä tai kaukana.

Tulevaisuus on täynnä kysymyksiä, toisinaan myös vastauksia.

Miltä tulevaisuus näyttää? Ahdistavalta, toiveikkaalta, epävarmalta tai varmalta, vihreältä vai mustalta?

Millaisessa tulevassa nykyihminen elää? Miltä Turku näyttää? Taistellaanko vielä, onko voitettu, hävitty, mitä hävitetty, jotakin toivottavasti myös korjattu?

Tulevaisuuteen voi vaikuttaa. Toivo on aito työkalu, halu mennä kohti parempaa ja usko siihen, että sen voi vielä saavuttaa. Muutosta saavat aikaan keksijät ja ajattelijat, eläytyjät, rohkeat innovoijat, taiteilijat, taistelijat. Kaikenlaiset tekijät. Tekijäihmiset. Jokainen on osa ratkaisua.

Tulevaisuus on edessä käsittämättömänä ja uutena, sitä voi vain arvailla ja siihen valmistautua, ennustaa ja ennakoida, muttei kuitenkaan koskaan oikein täysin siihen varautua. Aina voi silti haaveilla, maalailla utopioita: samaistutko tunnettujen filosofien utopioihin, vai onko sinulla omasi? Millainen dystopia saa vatsasi solmuun ja kylmän hien nousemaan otsalle? Mikä niissä on todennäköistä ja totta? Teenlehtiä, tinaa, korttipakkoja, taikavoimia, kurkistuksia kaivoon ja uniin. Miten on tehty ennen, miten se peilattaisiin tulevaan, millainen olisi tämän päivän tapa ennustaa tulevaa, uusi tapa tai taika? Kuka tai ketkä voivat tehdä ennustuksia? Mihin voi luottaa?